CARLOTA CLAVER ·
CARLOTA CLAVER ·
LA GORMANDA
Diuen que, en néixer, venim amb un pa sota el braç. Doncs bé, gairebé segur que la xef Carlota Claver (Barcelona, 1980) va venir amb un pa elaborat per ella mateixa. Neta i filla d’àvia i mare cuineres, el destí de la Carlota semblava marcat. El que potser no estava tan clar és que gaudiria d’una exitosa trajectòria que, després de formar-se a l’Escola d’Hosteleria Hoffman i passar pels fogons de l’Alba Granados i de l’Alba París.
La Gormanda avui és el seu propi restaurant, una reformada botiga de queviures al bell mig de l’Eixample barcelonès. Allà, la jove xef i el seu marit, Ignasi Céspedes, lideren un equip de grans professionals per a crear una proposta gastronòmica basada en una tradició actualitzada, amb el producte de proximitat i la sostenibilitat com a fonaments principals.
DAVID NAVARRO ·
DAVID NAVARRO ·
LAB84
Anomenat el millor bartender d’Espanya l'any 2023, un títol prestigiós guanyat a la World Class Competition, va decidir emprendre una missió audaç: obrir el Lab84 a Manresa. El seu objectiu principal era descentralitzar la cocteleria a Espanya, un país on les ciutats de Barcelona i Madrid sovint es consideren els principals eixos de la cultura de còctels i cocteleria. Amb el Lab84, volia demostrar que "es pot prendre una bona copa a llocs més petits," posant de manifest la riquesa i la varietat de la cocteleria arreu del país.